Intenzivno sadna penina, primerna za vsakodnevno uživanje, kot aperitiv ali spremljevalka lahkih prigrizkov. Pridelana iz sort Malvazija ter Pergulin po posebej prirejeni tankovski metodi – ancestral metodi.
TEHNOLOGIJA PRIDELAVE: Ročno pobrano grozdje. Peclanje in takojšnje nežno stiskanje grozdja. Fermentacija v inox tankih. Proti koncu primarne fermentacije, pretok vina v tlačne inox tanke, kjer nastane 6 Bar CO2 nadtlaka. Filtrirano pred stekleničenjem.
PRIPOROČENA TEMPERATURA: 6-8°C
SORTE: 50% Istrska malvazija, 50% Pergulin
ALKOHOL: 11.50 vol. % alk.
SLADKORNA STOPNJA: Brut
OSTANEK SLADKORJA: 10 g/l
POTENCIAL STARANJA: Do 3 leta
VINORODNO PODROČJE: Vinorodna dežela Primorska, okoliš Vipavska dolina
TRGATEV: Ročna trgatev