Tipičen Vipavski polsuh rose nežno rdečkaste barve iz sort Merlot in Cabernet Sauvignon. Izrazito saden aromatični profil z zaznavami malin, češenj, ter jagod. Zelo pitno sveže vino uravnoteženo z nekaj grami sladkorja. Vsekakor vino, ki na zabavi ne sme manjkati.
TEHNOLOGIJA PRIDELAVE: Ročno pobrano grozdje. Peclanje in hitro stiskanje grozdja. Fermentacija v inox tankih. Ob primerni sladkorni stopnji zaustavitev fermentacije s hlajenjem in pretokom.
PRIPOROČENA TEMPERATURA: 8-10°C
SORTE: 85% Merlot, 15% Cabernet sauvignon
ALKOHOL: 12.00 vol. % alk.
SLADKORNA STOPNJA: Polsuho
OSTANEK SLADKORJA: 10 g/l
POTENCIAL STARANJA: Do 3 leta
VINORODNO PODROČJE: Vinorodna dežela Primorska, okoliš Vipavska dolina
TRGATEV: Ročna trgatev